Huisartsenpraktijk Aarveld Medisch Centrum

Aarveld Medisch Centrum

Ovidiusstraat 117
6417 VV Heerlen
T. 045 - 571 73 66
F. 045 - 571 07 03
praktijk.mca@ezorg.nl

SPOED

Ma-vr van 08.00 tot 17.00:
T. 045-5717366 kies 1

Praktijkinformatie

Voor veel mensen is de huisarts de spil van de gezondheidszorg. Daarbij spelen toegankelijkheid, continuïteit en persoonsgerichtheid een belangrijke rol.

Om de toegankelijkheid te waarborgen is er elke dag spreekuur in zowel de ochtend als de middag. Om de urgentie van het consult of de visite te kunnen bepalen zal de doktersassistente u enkele vragen stellen. Als het een spoedgeval betreft kunt u dus ALTIJD dezelfde dag terecht.

De meeste mensen vinden het prettig om een 'vaste' huisarts te hebben. Deze kent uw voorgeschiedenis, werk- en gezinssituatie, zodat u niet steeds van voren af aan hoeft te beginnen. De doktersassistente zal u dan ook vragen wie u huisarts is als u een afspraak op het spreekuur wil maken of een visite aanvraagt. Als uw eigen, vaste huisarts afwezig is, zal ze voor u een afspraak plannen bij een andere arts.

De huisartsen in Aarveld Medisch Centrum werken in duo's, het echtpaar Palmen- Scheepers vormt een duo en mevrouw Consten en mevrouw Pluijmaekers vormen een duo. Elke dag van de week is er minimaal 1 van de 2 huisartsen van elk duo aanwezig. Wat heeft dit voor gevolgen voor u? Stel dat mevrouw Pluijmaekers, uw vaste arts, afwezig is dan zal mevrouw Consten de waarneming voor haar rekening nemen.

Als het niet mogelijk is om de waarneming intern te regelen, kan het voorkomen dat u een waarnemend huisarts treft. Deze waarnemer is een afgestudeerd huisarts zonder eigen praktijk. Hij of zij vervangt in verschillende praktijken in de regio.