Huisartsenpraktijk Aarveld Medisch Centrum

Aarveld Medisch Centrum

Ovidiusstraat 117
6417 VV Heerlen
T. 045 - 571 73 66
F. 045 - 571 07 03
praktijk.mca@ezorg.nl

SPOED

Ma-vr van 08.00 tot 17.00:
T. 045-5717366 kies 1

Spreekuur

Een afspraak op het spreekuur maakt u via onze assistente. Een consult duurt 10 minuten, mocht u meer tijd nodig hebben, geeft u dit dan door aan onze assistente. Om de urgentie van het consult te kunnen bepalen zal de doktersassistente u enkele vragen stellen. Als het een spoedgeval betreft kunt u dus ALTIJD dezelfde dag terecht. 

Let op: Als u niet verschijnt op de afgesproken tijd kunnen wij de kosten van het geplande consult bij u in  rekening brengen.

Bekijk de spreekuren per dag of per huisarts

Met korte vragen kunt u ook terecht op het telefonisch spreekuur. Het telefonisch spreekuur sluit aan op het ochtendspreekuur. Uw huisarts heeft elke dag die hij of zij aanwezig is telefonisch spreekuur. Als u met een korte vraag belt NA het telefonisch spreekuur, wordt uw vraag, tenzij er sprake is van SPOED, de volgende dag beantwoord. Het kan ook voorkomen dat de assistente een uitslag of advies wil overleggen met uw huisarts, u kunt dan later op de dag (na 15.00 uur) terugbellen. 

Telefonisch spreekuur 

Als u de assistente voor 12 uur belt met een vraag aan de huisarts, belt uw huisarts u dezelfde dag nog terug. Als hiervan afgeweken wordt zal de assistente u hierover informeren. Belt u na 12 uur met een vraag aan de huisarts dan wordt u de volgende werkdag door de huisarts teruggebeld.

Chirurgisch spreekuur

Als uw huisarts u adviseert een moedervlek of (on)verdacht plekje te laten weghalen kunt u een afspraak maken op het chirurgisch spreekuur. Huisarts Palmen heeft chirurgisch spreekuur op dinsdag- en woensdagmiddag van 14.00-15.00

Huisartsen Consten en Pluijmaekers plannen de chirurgische ingrepen liefst aan het begin of eind van het ochtend- of middagspreekuur. 

Oogheelkundig spreekuur

Als uw huisarts u adviseert een oogheelkundig onderzoek te laten verrichten, kunt u hiervoor terecht bij huisarts Consten. Het onderzoek duurt minimaal 30 minuten en vindt plaats op dinsdagmiddag. 

Om uw oog zo goed mogelijk te kunnen onderzoeken krijgt u oogdruppels in beide ogen, deze maken uw pupillen wijd. Uw gezichtsvermogen wordt hierdoor tijdelijk, ongeveer 4 uur, minder. Het dringend advies is dan ook om NIET met de auto of de fiets naar deze afspraak te komen, maar u te laten brengen en halen of te voet naar de praktijk te komen.

Neemt u ook uw bril(len) mee?!

Reizigersadvies

Gaat u op reis en vraagt u zich af welke vaccinaties en eventuele medicijnen nodig zijn voorafgaand aan uw vertrek of tijdens uw verblijf, maakt u dan een afspraak voor een reizigersadviesgesprek. Huisarts Pluijmaekers heeft zich in 2012 gespecialiseerd in reizigersadvies, ze is gecertificeerd door het LCR, Landelijk Coordinatiecentrum voor Reizigersadvisering.

In 2013 heeft ook onze doktersassistente Daisy zich bekwaamd in het geven van reizigersadvies. 

Om een reizigersadvies op maat te kunnen geven zal onze doktersassistente u vragen om voorafgaand aan het consult enkele vragenlijsten in te vullen. Deze kunt u hier downloaden (PDF).

De kosten voor een reizigersadviesgesprek bedragen 20 euro. Indien u ook vaccinaties krijgt kost dit nog eenmalig 10 euro extra. De kosten van de vaccinaties of medicijnen zelf zijn hierin niet meegenomen. De totale kosten dienen direct te worden voldaan.

Tapen en bandageren

Heeft u uw enkel verzwikt? In de acute fase ontstaat er zwelling, koelen, hoogleggen en daarna een steunend drukverband kunnen verlichting geven. Als de zwelling na enkele dagen is afgenomen kan de enkel ingetapet worden. De tape geeft steun, echter om een nieuwe blessure te voorkomen is het van groot belang dat u aan propriocepsistraining doet. Propriocepsistraining is heel eenvoudig, u kunt het gewoon zelf thuis doen. Ga met de voeten 20 centimeter uit elkaar rechtop staan. Ga op uw tenen staan en probeer uzelf uit balans te brengen door uw gewicht naar voren en achteren te verplaatsen. Houdt dit 1 minuut vol. Hetzelfde doet u als u op uw hakken gaat staan, evenzo de buitenzijden en binnenzijden van uw voeten.

Voor het tapen wordt witte tape gebruikt. Geeft u het tevoren aan als u hiervoor allergisch bent?Maakt u voor het tapen een afspraak bij uw huisarts. 

Psycholoog

Vanaf 1 januari 2016 heeft psychologe Lieke Kleijnen, verbonden aan psychologenpraktijk Kerkrade/ Heerlen, elke woensdag en donderdag spreekuur in onze praktijk. Als u angst- of depressieve klachten heeft kan uw huisarts u naar haar verwijzen voor het inventariseren van de hulpvraag of het starten van een behandeltraject. De eerste 5 behandelingen vallen onder de basisverzekering. Mocht er een aanvulling op deze behandelingen gewenst zijn dan kan mevrouw Kleijnen aangeven welk vervolg- of behandeltraject het meest passend is.

Psycholoog Joop Kersten, als eerstelijnspsycholoog eveneens verbonden aan psychologen praktijk Kerkrade/ Heerlen, zou een dergelijke behandeling kunnen voortzetten. Ook hij heeft op donderdag spreekuur in onze praktijk. Bent u al onder behandeling van de heer Kersten dan kunnen de afspraken op de donderdag in onze praktijk gepland worden. Let op: voor het inplannen van uw afspraak met de heer Kersten neemt u contact op met psychologenpraktijk Kerkrade/ Heerlen 045-5355035.

Ergotherapeut

Vanaf 1 februari 2013 zijn ergotherapeuten Peggy Spierts, Iris Cremers, Helen Wierts of Denice Mulder op dinsdagmiddag aanwezig in onze praktijk. Een ergotherapeut is gespecialiseerd in het zoeken naar oplossingen voor lichamelijke of geestelijke beperkingen die u hinderen in het dagelijks leven. Zij zal met de benodigde middelen, aanpassingen of behandelingen uw zelfredzaamheid optimaliseren. Uw huisarts kan u naar de ergotherapeut verwijzen.

Spreekuur per dag

De spreekuren zijn vanwege het Corona virus verspreid over de dag. Het kan dus voorkomen dat ochtend- of middagspreekuren vervallen.

Maandag

Constenochtend en middag
Palmenochtend
Palmen-Scheepersochtend
Pluijmaekersochtend en middag

Dinsdag

Constenochtend en middag
Palmenochtend
Palmen-ScheepersAfwezig
Pluijmaekersochtend

Woensdag

ConstenAfwezig
Palmenochtend
Palmen-Scheepersochtend
Pluijmaekersochtend

Donderdag

Constenochtend en middag
Palmenochtend
Palmen-Scheepersochtend (1x per 3weken afwezig)
PluijmaekersAfwezig

Vrijdag (elke huisarts heeft 1x per 3 weken een vrije vrijdag)

Constenochtend en middag
PalmenAfwezig
Palmen-Scheepersochtend
Pluijmaekersochtend en middag

Spreekuur per huisarts 

De spreekuren zijn vanwege het Corona virus verspreid over de dag. Het kan dus voorkomen dat ochtend- of middagspreekuren vervallen.

Consten

Maandagochtend en middag
Dinsdagochtend en middag
WoensdagAfwezig
Donderdagochtend en middag
Vrijdagochtend en middag (1 x per 3 weken afwezig)

Palmen

Maandagochtend
Dinsdagochtend
Woensdagochtend
Donderdagochtend
VrijdagAfwezig

Palmen-Scheepers 

ochtendMaandagochtend
DinsdagAfwezig
Woensdagochtend
Donderdagochtend (1 x per 3 weken afwezig)
Vrijdagochtend (1x per 3 weken afwezig)

Pluijmaekers 

Maandagochtend en middag
Dinsdagochtend
Woensdagochtend
DonderdagAfwezig
Vrijdagochtend en middag (1x per 3 weken afwezig)