Huisartsenpraktijk Aarveld Medisch Centrum

Aarveld Medisch Centrum

Ovidiusstraat 117
6417 VV Heerlen
T. 045 - 571 73 66
F. 045 - 571 07 03
praktijk.mca@ezorg.nl

SPOED

Ma-vr van 08.00 tot 17.00:
T. 045-5717366 kies 1

Reizigersadvies

Gaat u op reis en vraagt u zich af welke vaccinaties en eventuele medicijnen nodig zijn voorafgaand aan uw vertrek of tijdens uw verblijf, maakt u dan een afspraak voor een reizigersadviesgesprek. Huisarts Pluijmaekers heeft zich in 2012 gespecialiseerd in reizigersadvies, ze is gecertificeerd door het LCR, Landelijk Coordinatiecentrum voor Reizigersadvisering. 

In 2013 heeft ook onze doktersassistente Daisy zich bekwaamd in het geven van reizigersadvies. 

Om een reizigersadvies op maat te kunnen geven zal onze doktersassistente u vragen om voorafgaand aan het consult enkele vragenlijsten in te vullen. Deze kunt u hier downloaden (PDF).

De kosten voor een reizigersadviesgesprek bedragen 30 tot 40 euro, dit is afhankelijk van de complexiteit van uw reis(bestemming). Indien u ook vaccinaties krijgt kost dit nog eenmalig 15 euro extra. De kosten van de vaccinaties of medicijnen zelf zijn hierin niet meegenomen. Een vaccinatieboekje inclusief stempels kost 5 euro. De totale kosten dienen direct te worden voldaan.

Let op: voor gele koorts vaccinatie dient u zich te wenden tot Ease Travel Clinic.

Als u zich afvraagt of u voor de medicatie die u gebruikt een verklaring nodig heeft kijkt u op hetcak.nl

Belangrijk is na te gaan of (een van) uw medicijnen onder de Opiumwet vallen.

Vervolgens is het afhankelijk van uw bestemming of u een Schengenverklaring (deze kunt u zelf invullen en hoeft enkel ondertekend te worden door uw huisarts) of een Engelstalige medische verklaring opgesteld door uw huisarts nodig heeft.

Beide verklaringen dienen voor legalisatie opgestuurd te worden naar het CAK. 

Let op: de legalisatie kan 4 weken duren.

Wenst u een medicijnpaspoort, dan kunt u dit aanvragen bij uw apotheek. Let op: een medicijnpaspoort is geen gelegaliseerd document.